fbpx

HELLO LENTE! – Tijd voor een nieuwe skin care routine

Het is 20 maart wat betekent dat we de winter de deur uit gooien!

Door het gehele jaar heeft je huid verschillende behoeften. Tijdens de lente bereiden we onze huid voor op de zon. De zon wordt steeds sterker en de tempraturen stijgen. Het wordt warmer, de lucht vochtiger en je huid zal weer in contact komen met de heerlijke zonnestralen. Ook voelen vele zich energieker; echte lentekriebels!

Door deze veranderingen in het weer is het niet gek dat de behoefte van onze huid ook verandert door de seizoenen heen. Dit hoeft geen grote verandering te zijn. Vaak lukt dit al met een simpele stap zoals het toevoegen, of het wisselen, van een product. Tijd om je skin care routine aan te passen. Maar wat moet je doen om je huid voor te bereiden op de zomer? Wij geven je 5 tips voor een lente-proof skincare routine!

 

  1. Allergieën

De zon laat zich weer van haar beste kant zien, we gaan meer de natuur in en pakken flink wat vitamine D mee. De huid is hier blij mee maar de lente is hét seizoen waarin veel mensen last hebben van allergieën als hooikoorts. Een veelvoorkomende bijwerking van hooikoortsmedicatie is uitdroging van de huid. Verschillende reacties van de huid kunnen volgen zoals droge plekken. Ook de huid rond de ogen kan geïrriteerd zijn. Gelukkig kan een droge huid makkelijk voorkomen en verholpen worden met goede hydratatie van de huid. Doe dit door middel van een crème en/of serum.

Gebruik rondom de ogen bijvoorbeeld de Clinique All About Eyes oogcrème. Deze oogcrème verkoelt, revitaliseert, repareert en vermindert de zwelling. Speciaal voor de gevoelige huid rond de ogen die wat extra verzorging kan gebruiken.

 

2. Bescherm je huid tegen de zonnestraling

In het ideale scenario draag je dagelijks SPF, ook in de wintermaanden of wanneer de zon zich niet laat zien. De zon is namelijk altijd aanwezig, ook op niet zonnige dagen. Maar in de lente is zonbescherming een nog hogere prioriteit! Gebruik minimaal een SPF30 om het grootste deel van de straling te filteren. Naast dat je niet verbrand ben je huidveroudering ook nog eens te slim af! Staat je favoriet van vorig jaar nog in de kast? Kijk dan even bij tip 4!

Op zoek naar zonbescherming die je elke dag kunt gebruiken? Overweeg dan eens de Collistar Protective Drops. De drops blokkeren uv A-, uv B- en infraroodstralen, en blauw licht. De structuur is licht en vloeibaar waardoor de druppels makkelijk uit te smeren zijn en de perfecte basis vormen voor jouw make-up. In je skin care routine gebruik je SPF als allerlaatste stap vóór het aanbrengen van make-up. SPF zal op het oppervlak van de huid liggen als beschermende barrière. Breng alle producten die in de huid moeten trekken dus voor de SPF aan. Let op! De Collistar Protective drops zijn perfect voor dagelijks gebruik op gezicht, hals en decolleté. Gebruik een stevigere zonbescherming bij activiteiten in volle zon en vakantie.

 

  1. Vergeet hals, decolleté en de rest van je lichaam niet!

In de lente verruilen we hooggesloten kleding vaak voor kleding waarbij meer huid zichtbaar zal zijn. Het is daarom aanbevolen om in elk geval hals en decolleté mee te nemen tijdens je dagelijkse routine. Maar ook voor de rest van het lichaam is voorbereiding op de zomer fijn! Bijvoorbeeld door de huid wekelijks te scrubben. Op deze manier worden dode huidcellen verwijdert. Wanneer je vervolgens een bruine kleur opbouwt in de zon zal deze langer aanwezig blijven. Of breng na het scrubben een zelfbruiner aan voor een subtiele glow. Én vergeet je lichaam natuurlijk niet in te smeren met een rijke crème wat je huid heerlijk hydrateert. Ga je met blote benen de deur uit? Dan is lichaamsolie een aanrader voor prachtige benen met een stralende lentehuid!

 

4. Ruil je zware crème & foundation in voor een lichtere crème & bb cream of concealer

In de winter gebruiken we vaak een vollere gezichtscrème in combinatie met een foundation welke onze lichte, winterse huid een kleurtje geeft. Tijdens de warmere maanden houdt je huid meer vocht vast en produceert deze meer olie waardoor de huid baat heeft bij lichtere producten welke niet van de huid glijden.

Gebruik bijvoorbeeld de Clinique BB-gel. Deze BB-cream bevat de nieuwste Transforming Tint Release Technology waardoor de crème zich aanpast aan je huidtint.

 

5. Gooi oude producten weg

Kijk, voordat je bij ons komt shoppen voor je nieuwe skincare routine, eerst eens goed tussen de producten die je nog in de kast hebt staan. Waarschijnlijk heb je nog wel een aantal producten ongeopend liggen, waardoor nieuwe kopen overbodig is. Heb je nog geopende flesjes van vorig jaar staan? Let dan extra goed op de houdbaarheid! Zo is de werking van veel verzorgingsproducten na een jaar sterk vermindert en wordt een nieuwe flacon aangeraden. Hoewel je huid niet per se beschadigt van vervallen huidverzorging en make-up kan het wel irritatie en puistjes veroorzaken.

Laat je door onze Beauty Advisors adviseren voor een lente routine met passende producten voor jouw huid.